fbpx

“Gaan jullie ook internationale acts boeken?” Het is een van de meest gestelde vragen. En we zijn trots om het officieel aan te kondigen. Het is geluk(t): hier is onze internationale naam van 2024: JAZZ BRAK!

Als je jarenlang in een collectief opereert, moet je dan ook solo een succes najagen? Jasper de Ridder alias Jazz Brak peinsde er lang over. Hij zat immers al meer dan een decennium in een van de succesvolste Belgische hiphopgroepen; STIKSTOF, met ook Zwangere Guy en Astrofisiks in de gelederen. De conclusie: “Als ik nooit een soloalbum uit zou brengen, zou ik weleens spijt kunnen krijgen.”

En dus was daar in 2023 het album ‘BRAK’, waarop hij alle ruimte neemt om over kalm ruisende beats te reflecteren op zijn bestaan als einzelgänger die alles zou doen voor zijn gezin. Een vergrootglas op zijn generatie, omgeving en familie. Dat alles vakkundig onderbroken door beats uit de sloopwerken: ‘Hayabusa ‘en ‘Hoeken & Muren’ zijn ook tijdens zijn live-show de cue om een ‘Ronde Cirkel’ te maken. Maar blijf luisteren, want Jazz Brak matcht flowtechnieken met persoonlijke inhoud als geen ander. De familie komt uit BXL om je wellicht alvast een voorproefje te geven van die tweede solo die dit jaar moet verschijnen!