fbpx

Thanks! We hebben als organisatie op 29 juli binnen één dag misschien wel 5 keer zoveel teruggekregen als dat we er in de negen maanden ervoor in hebben gestopt. Jullie, de bezoekers van Het Moment, hebben namelijk de eerste editie van het festival gemaakt tot wat ‘ie was; een hele fijne dag voor de Nederlandse hiphopscene. Een mooi weerzien met oude bekenden, een geweldige dag met je gang of een fijn uitje met je geliefde; we hebben het allemaal zien en horen gebeuren. En dat alles in een hele gemoedelijke sfeer, waarbij de liefde voor het genre boven alles stond.

Zelfs tijdens een fikse regenbui bleken jullie niet te stoppen. Vóór het podium moshpits in poncho’s, óp het podium zelfs een push-up challenge. Uiteindelijk duurde het maar een klein half uurtje en kregen we – en dan bedoelen we vooral jullie – wat het festival verdiende; de rest van de dag droog, met zelfs een flink aantal uren zon! Er werd aan een stuk gedanst bij de dj’s op de Club Smederij-stage, al vroeg op de dag gemosht bij de Boulevard Stage tijdens de optredens van Brunzyn en Vegan Music en er werden klassiekers meegerapt bij veteranen als Hef en Sticks.

De beveiliging had geen kind aan jullie, de EHBO heeft slechts enkele keren alleen een flesje water of een pleister uitgedeeld. Het Moment was daardoor eigenlijk een elf uur durende aaneenschakeling van mooie momenten. Zelf gingen we behoorlijk lekker op De Tuinhuis die het festival openden door met een raket te landen in de Spoorzone, op Mula B’s Smack My Bitch Up-remix van Challas, op Fab x Paans die Opgezwolle draaiden, op Hef die toen hij hoorde dat er nog niet gestagedived was om zelf dan maar de eerste te zijn, op Rafting Goods met hun eerste optreden ooit als opening van ons festival, op Imani’s set vol Chicago-drill, op Kevin die naast zijn eigen show ook zijn kersverse signing Nathan mee had, en op de eerste festival-show van LNM.

Op Kid de Blits die naar eigen zeggen zijn beste show ooit speelde, op ADF Samski die zijn hele gang – inclusief Lusho en Antje – meenam op de main stage, op Siggy & D1ns die het lieten lukken na een week op schrijverskamp geweest te zijn, op Ares die het veld voor de mainstage in een extatische vibe bracht, op Quessswho en kans die lieten zien en vooral horen waarom ze aan de top van de Nederlandse r&b-scene staan, op Q’n die naast een kledingwissel ook een gastoptreden van labelbaas Ares in petto had, op Chamos die last minute werden ingevlogen maar meteen besloten om een all star-set te gooien met Nelcon, Levi en Cor als special guests, en op echte helden Boef en de Gelogeerde Aap die het festival met een dikke set afsloten op hun thuisgrond.

Wat overblijft is trots. Trots op wat we samen met jullie hebben neergezet. Een grote shout out naar alle artiesten, bezoekers, partners, media, technici, leveranciers en sponsoren. Check hier de foto’s en aftermovies en laat ons vooral via onze socials weten wat jouw moment was. Mocht je het net zo aan hebben gevonden als wij, kun je jezelf vanaf nu pre-registreren voor de volgende editie. Proost op Het Moment 2023 en op naar Het Moment 2024!