fbpx

De mol is hij in elk geval niet en de inhoud van de pot nam hij ook niet mee naar huis. Maar of sor alsnog een onbetwiste winnaar is? Volmondig ja. Sor bewees met zijn trilogie ‘Bae Doven’ de enige te zijn die klassieke muziek van bijvoorbeeld Eric Satie en Ludwig van Beethoven op een authentieke manier kan laten clashen met Atlanta-trap. Dat maakt van hem een artiest die zo eigen is als maar kan.

Sor is kunstenaar in hart en nieren; hij schrijft, rapt, componeert, produceert, zingt, acteert en dirigeert en dat levert een unieke artiest op. Van sor is er maar één, en van zijn geluid ook. Auto-tune met strijkkwartet? Baile funk met violen? Wibi Soerjadi én Zaytoven op één album? Precies.

Hij is nog maar 27 jaar oud, maar op zijn palmares staan onder meer de winst van TV-programma Maestro, een uitverkochte show in Het Concertgebouw met zijn sorkest en als klap op de vuurpijl: twee Edisons. Dit jaar speelt hij drie keer in de Ziggo Dome als support van Anouk. Het enige wat nog lijkt te ontbreken is een gedenkwaardige show op Het Moment. Die kan ‘Rosfrom04’ op 20 juli afvinken!