fbpx

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat je via Kazaa of Napster op zoek ging naar een illegale download van ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’. Feel old yet? Nou, de mannen van THC nog lang niet. Speciaal voor Het Moment speelt de hele groep een exclusieve jubileumshow met een aantal special guests!

THC, kort voor Tuindorp Hustler Click, onstond in de arbeidswijk Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord, waar een groep jongens met verschillende culturen en achtergronden met elkaar opgroeide. Na het uitbrengen van een aantal mixtapes en een aantal underground-classics, dropten ze een van hun grootste hits. In de coupletten gaven Rocks, RBDjan en Zuen (R.I.P.) antwoord op de vragen die in het refrein werden gesteld: “Wil je lopen in de schoenen die ik loop? Wil je smoken van die wierie die ik rook? Wil je weten hoe het voelt om altijd anders te zijn? Wil je weten hoe het voelt om buitenlander te zijn?” Het bleek een anthem waar veel jongeren zich mee konden identificeren, en heeft nog altijd niets aan kracht ingeboet.

De groep komt niet alleen het twintigjarig jubileum van de single vieren, maar tevens dat van het album waar het op belandde: ‘Artikel 140’. Verwacht een speciale en extra lange show waarin THC zowel teruggrijpt naar hun klassiekers als hun recente (solo-)materiaal. Want dat ze niks van het rapvuur dat in hen brandt zijn verloren, bewezen ze met onder meer een virale 101Barz-sessie, hun bijdragen aan ‘So So Lobi 2’, albums als ‘The Hustle Continues’, ‘V.O.C.’ en ‘De Onderbaas’ en twee uitverkochte Paradiso-shows. Op Het Moment 2024 nemen ze een aantal vrienden mee het podium op. Wie dat zijn? Gaan we nog niet verklappen, maar dat dit een pure en onversneden rapshow wordt die de boeken ingaat kunnen we wel beloven.

Bezetting: Rocks, RBDjan, d’Tuniz, Ace, Kingo, Stony, Kenna, Lanni B, DJ Chainsaw

+ special guests T.B.A.